Keresés - találatok

Cégvezető, ötletgazda, címzetes egyetemi docens, az egyik leglátogatottabb agrár online média egyik tulajdonosa. Mátrai Zoltánnal beszélgetett Wagenhoffer Zsombor a tulipánokról, a szakmáról, elhivatottságról, emberi kapcsolatok jelentőségéről. A 10 perces interjú itt nézhető meg.
Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb kérdése volt, hogy az új KAP elindulásáig, ami várhatóan 2 évet késik, továbbvihetők e a most nyújtott támogatások. Jó hírem van mert a válasz az, hogy IGEN. Április 6-án döntött az EU Tanácsának Mg-i különbizottsága, hogy az uniós és az átmeneti nemzeti támogatások is továbbvihető 2021-től, amíg nem indul el az új támogatási rendszer. Ez az átmeneti időszak úgy néz ki 2 évig fog tartani, vagyis az új rendszer leghamarabb 2023-tól indulhat el.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program végrehajtását szabályozó 57/2019. (XII. 14.) AM rendelet 2020. április 6. napján hatályba lépett módosítása alapján, a méhész-gazdálkodók 2020.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program végrehajtását szabályozó 57/2019. (XII. 14.) AM rendelet 2020. április 6. napján hatályba lépett módosítása alapján, a méhész-gazdálkodók 2020.
Ahhoz, hogy ne fordulhasson elő, hogy az állatok gondozás nélkül maradjanak, minimalizálni kell annak az esélyét, hogy az állatgondozók megbetegedjenek. Megelőzés, dolgozók védelme Megfelelő munkaszervezési intézkedésekkel csökkenteni lehet és kell a dolgozók közötti személyes kontaktust.
2020. április 6-án megnyílt az egységes kérelem (EK) kitöltési felülete és lehetővé vált a gazdálkodók kérelmeinek benyújtása. Az erről szóló rendeletek a Magyar Közlöny 63. számában jelentek meg. Az EK idei benyújtása során a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni, jellemzően technikai korrekciók és pontosítások történtek a szabályozásban ebben az évben.
A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ) összeállított és ajánlásként közzétett egy protokollt, amelynek segítségével a lótartók be tudják tartani a kormányrendeletben előírtakat. A koronavírus járvány terjedésének megfékezése érdekében a Kormány a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben intézkedett a kijárási korlátozásról. A jogszabály azt is rögzíti, hogy a korlátozások alól alapos indok esetén felmentést adható annak, aki pl. mezőgazdasági munkát végez, ide értve az állatok elltását, gondozását.
A 2020. április 1-30. között benyújtandó kifizetési kérelmek beadása kizárólag elektronikus úton történhet, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségén (MSTSZ) keresztül. A változtatás célja, hogy az állattartók és az ügyintézésben résztvevők egészségének megőrzése érdekében minimálisra csökkenjen a személyes találkozások száma. • Mind a hízó, mind pedig a tenyészkoca állatjóléti támogatás kifizetéséhez szükséges dokumentumokat az MSTSZ részére kell elküldeni elektronikus formában (pdf, jpg).
Az állatok naprakész nyomonkövetése a jelenlegi járványhelyzetben kiemelten fontos. A hatékony járványügyi intézkedések előfeltétele, hogy a hatóság pontos információval rendelkezzen minden állatról, azaz tudja, hogy egy adott tenyészetben hány állatot tartanak. A több tartási hellyel rendelkező állattartóknak legkésőbb 2020. május 15-ig kell nyilatkozniuk a pontos adatokról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) e célra létrehozott elektronikus felületén.
Megjelent a Vidékfejlesztési Program keretein belül a „Baromfi és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2020. április 27. naptól 2022. április 26. napjáig van lehetőség. Az első szakasz zárása 2020. május 11.  
Megjelent a Vidékfejlesztési Program keretein belül a „Baromfi és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztése” című felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2020. április 27. naptól 2022. április 26. napjáig van lehetőség. Az első szakasz zárása 2020. május 11.  
Állataink megszületése a legcsodásabb pillanatok közé tartozik, amelyben egy állattenyésztő részesülhet. Az éveken, évtizedeken átívelő nemesítő munka reményteljes gyümölcse, a befektetett energia, idő, figyelem, tudás megtérülése (normális esetben), a várakozás izgalmát követő beteljesülés, egy új élet kezdete. Persze rengeteg veszélyt is rejteget a világrajövetel, melynek időben történő előrejelzése életeket menthet.  
A 1130/2020. (III. 25.) Korm. határozat a Vidékfejlesztési Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1248/2016. (V. 18.) Korm. határozat módosításáról. A határozat a VP-20-2-16 A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működését szolgáló Technikai Segítségnyújtás Projekt keretében felhasználható keretösszeget 19,35 milliárd forintra emelte a korábbi 9,95 milliárdról.
A 2020. március 28-ától érvényes kijárási korlátozások lehetővé teszik a mezőgazdasági, így az állattenyésztéssel kapcsolatos munkák végzését. A mai napon (március 27-én) megjelent kormányrendeletben szerepel, a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor. FIGYELEM! Az élőállat-, és árufuvarozási könnyítések továbbra is érvényben vannak, azokra ezek az előírások nem vonatkoznak.
A 2020. március 28-ától érvényes kijárási korlátozások lehetővé teszik a mezőgazdasági, így az állattenyésztéssel kapcsolatos munkák végzését. A mai napon (március 27-én) megjelent kormányrendeletben szerepel, a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor.
Kedves Gazdálkodók!Van még pár nap hátra! Az állatokról gondoskodni kell, minden nap: hétvégente, ünnepnapokon, és a koronavírus járvány kellős közepén is.  Továbbra is várjuk tőletek a pályaműveket: mutassátok meg, hogy Nektek mit jelent a homeoffice!
A következő három hónapban 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők a tavalyi kérelmeikhez kapcsolódóan – közölte Nagy István agrárminiszter. A támogatásokat kezelő Magyar Államkincstár a kifizetések meggyorsításával is hozzá kíván járulni a koronavírus okozta negatív ágazati hatások kezeléséhez.
1989-ben a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskolán állattenyésztő mérnökként végzett. Később a Testnevelési Egyetemen edzői képesítést, majd 2003-ban Kaposváron lótenyésztő szakmérnöki diplomát szerzett. Tanulmányai mellett lovászként kezdte szakmai pályafutását, amit két év katonaság után sportlovasként folytatott a Balaton-Nagybereki Állami Gazdaságnál. 1991-től német- és franciaországi tanulmányutak során kamatoztatta tudását. 1994-ben a kaposvári Pannon Lovasakadémia versenyzője, edzője lett, később igazgatóvá nevezték ki.
A koronavírus-járvány terjedése miatt lelassult francia gazdaság ösztönzése céljából a francia kormány a hazai termékek fogyasztására buzdított kedden, a mezőgazdasági miniszter pedig a kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.

Oldalak

Időjárás

Budapest

Today, április 10, 2020
00:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
12 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Debrecen

Today, április 10, 2020
00:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
10 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Kecskemét

Today, április 10, 2020
00:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
10 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Szolnok

Today, április 10, 2020
04:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
8 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Szeged

Today, április 10, 2020
01:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
10 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Pécs

Today, április 10, 2020
00:00-06:00

Felhőtlen

Felhőtlen
11 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Tagok

barion

A honlapot készítette: MACROWEB