
A nagyobb jövedelem elérésének, az ágazat hosszútávú versenyképességének előfeltétele a húsmarhatenyésztés hatékonyságának javítása. Ennek alapfeltétele a fajlagos költségek csökkentése, az egységnyi területen előállított termék minőségének javítása és a mennyiség növelése. Fontos cél kell legyen továbbá, hogy az ágazat eredményessége a jelenleginél kisebb arányban függjön a támogatásoktól és csökkenjen a környezetterhelése. Azokban az országokban fejlődik egy fajta vagy egy ágazat, amely képes a változó követelményekhez – a versenytársaknál jobban – alkalmazkodni. Azok a gazdák, akik nem igyekeznek a hatékonyságukat növelni, könnyen lemaradhatnak. Annak érdekében, hogy a hazai charolais tenyésztők a lehető leghatékonyabbak tudjanak lenni, a Magyar Charolais Tenyésztők Egyesülete hetedik alkalommal rendezte meg húsmarhaágazati, időszerű kérdésekkel foglalkozó konferenciáját Demjénben. A konferencia beszámolóját lapunk januári számában találják.










































