Újabb infografika jelent meg, ami a tojás fogyasztásának pozitívumairól mesél nekünk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elkészítette a FAO által közzétett, ”A tojás létfontosságú tápanyagokat biztosít és hozzájárul az egészséges étrend fenntartásához” című informatív, szemléletes infografika magyar nyelvű fordítását, melyből hasznos információkat tudhatnak meg arról, hogy a tojás milyen létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz és hogy milyen szerepet tölt be az A-vitamin-hiány kialakulásának megelőzésében.

A FAO a ”Contribution of terrestrial animal source food to healthy diets for improved nutrition and health outcomes” című szakpolitikai áttekintéshez kapcsolódóan informatív, szemléletes infografikákat készített, melyek közérthető formában számos hasznos információt tartalmaznak az állati eredetű élelmiszerekkel kapcsolatosan.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MÁSZ a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását, valamint az állattenyésztést és az állati eredetű élelmiszer-előállítást övező tévhitek eloszlatását, ezért a Kamara elkészítette a FAO által közzétett infografikák magyar nyelvű fordításait, melyeket több részes cikksorozat formájában teszünk közzé honlapunkon.

Cikksorozatunk második részében az ”Eggs supply essential nutrients and contribute to healthy diets ”, azaz ”A tojás létfontosságú tápanyagokat biztosít és hozzájárul az egészséges étrend fenntartásához” című infografika magyar nyelvű fordítását tesszük közzé, melyet magyar nyelven ITT érhetnek el.

Az infografikából többek között az alábbi, a különböző baromfifélék tojásaihoz kapcsolódó kérdésekre kaphatunk válasz:

  • Milyen létfontosságú mikrotápanyagokat tartalmaz a tojás?
  • A tojás által tartalmazott egyes létfontosságú mikrotápanyagok hogyan járulnak hozzá az egészségünk fenntartásához?
  • Napi egy tyúktojás az egyes kiemelt korcsoportok ásványi anyag és vitamin szükségletének hány százalékát fedezi?

  • Hogyan alakul az egyes állatfajok tojásának fehérje tartalma?

​​​​​​​

  • A tojás fogyasztása hogyan segít megelőzni az A-vitamin-hiány kialakulását?
  • Az egyes állati eredetű élelmiszerek 100 grammjának bevitele milyen mértékben járul hozzá a reproduktív korú nők számára ajánlott napi A-vitamin- és B12-vitamin szükséglet fedezéséhez?

Javasoljuk, hogy folyamatosan kövesse figyelemmel cikksorozatunk további részeit is, amelyekben újabb infografikákat fogunk megosztani az állati eredetű élelmiszerekkel  kapcsolatosan.

Bízunk abban, hogy a FAO által közzétett infografikák magyar nyelvű fordításainak közzétételével szélesíteni tudjuk az állattenyésztéshez, állatitermék-előállításhoz kapcsolódó ismereteket, sokrétűbb perspektívát tudunk nyújtani a társadalom egésze és a döntéshozók számára és ezáltal hozzájárulhatunk az állattenyésztési ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez.

A FAO ”Eggs supply essential nutrients and contribute to healthy diets” című infografika angol nyelven itt érhető el.

 

Forrás: NAK / Borovka Zsuzsa

Időjárás

Budapest

Currently, there is no weather information available.

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Debrecen

Currently, there is no weather information available.

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Kecskemét

Currently, there is no weather information available.

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Szolnok

Currently, there is no weather information available.

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Szeged

Currently, there is no weather information available.

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Pécs

Currently, there is no weather information available.

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Tagok

barion

A honlapot készítette: MACROWEB