
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) előrevetítése szerint a juhhús globális termelése 14,13 millió tonna lehet 2016-ban, nem változik lényegesen az előző évihez képest. A világ juhhústermelésének 84 százaléka a fejlődő országokból származik, amelyek közül a legnagyobb kibocsátók Kína, India, Nigéria, Szudán és Pakisztán. A megfelelő minőségű legelők jó alapot biztosítanak az állományok bővítéséhez több nagy juhtartó ázsiai és afrikai országban. A FAO szerint a globális juhhús-kereskedelem 1-3 százalékos csökkenése várható 2016-ban az előző évihez képest. A nemzetközi piacra kerülő juhhús csaknem 87 százaléka Ausztráliából és Új-Zélandról származik. E két országban a szárazság okozta állománycsökkenés utáni állománybővítés miatt mérséklődik az idén a juh- és bárányhústermelés. Az óceániai exportőrök kínálatának csökkenése miatt Kínába kevesebb bárányhús kerülhet, ugyanakkor az Egyesült Arab Emírségekbe, az USA-ba, Malajziába és az Európai Unióba több bárányhúst szállíthatnak.