Takarmányozás - Tömegtakarmányok tartósítása fermentá­lással

Tömegtakarmányokat legnagyobb mennyiségben a gyepek, valamint a szántóföldi takarmányok szolgáltatják. Még a melléktermékek jelentenek bázist, de ezek tartósítása egyedi módszerekkel történik, vagy a szálas takarmányokkal együtt végezzük. 

A tömegtakarmányok általában nagy nedvességtartalmú anyagok, betakarításuk után csak 1-2 napig etethetők, mert romlandók. A romlás veszélye annál nagyobb minél nagyobb a víztartalmuk. A romlás a szokásos környezeti hőmérsékleten részben a saját sejtekben lévő enzimek, másrészt a növényeken lévő mikróbák enzimes tevékenysége következtében indul meg. 
 

Lapszám, melyben a cikk megjelent: 
http://www.allattenyesztesinapok.hu/

Időjárás

Budapest

Today, május 29, 2020
13:00-18:00

Heavy rain showers

Heavy rain showers
18 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Debrecen

Today, május 29, 2020
12:00-18:00

Záporeső

Záporeső
20 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Kecskemét

Today, május 29, 2020
12:00-18:00

Eső

Eső
19 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Szolnok

Today, május 29, 2020
13:00-18:00

Részben felhős

Részben felhős
19 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Szeged

Today, május 29, 2020
13:00-18:00

Eső

Eső
18 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Pécs

Today, május 29, 2020
12:00-18:00

Részben felhős

Részben felhős
18 °C

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK

Tagok

barion

A honlapot készítette: MACROWEB